SZÉCHENYI 2020

Kedvezményezett neve: K.L.K.V. Termeltető, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: A villányi Oportó Étterem és Panzió épületenergetikai korszerűsítése

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.1-8-4-4-16-2018-00345

Szerződött támogatás összege: 18 970 402 Ft

Támogatás mértéke /%-ban/: 45,00 %

Projekt befejezési dátuma: 2020.03.20.

 Projekt rövid ismertetése:

Jelen fejlesztés legfőbb célja, hogy a fenntartás költségszintjének csökkentése által az éttermi vendéglátást ismét teljes körűen kiterjesszék.

A beruházás tovább erősítette azon igényt, hogy az éttermi vendéglátásnak és a panziónak helyt adó épület régi fényében, de modernebb külsővel fogadja a Villányba látogatókat. A beruházásnak köszönhetően a meglévő épület külső főfalai 15 cm hőszigetelést kaptak, a tetőtéri födémszerkezetek minimum 20 cm szálas hőszigeteléssel lettek borítva, illetve a nyílászárók 3 rétegű hőszigetelt üvegezésű szerkezetekre lettek cserélve. A külső határoló szerkezetek a felújítás után hő technikai szempontból megfelelnek a 2018. 01. 01.-től érvényes előírásoknak.

A korábbi épületgépészeti rendszer elbontásra került, helyette hőszivattyús fűtő-hűtő rendszer, valamint napelem és napkollektor került kivitelezésre.

A fejlesztés eredményeként egy korszerű és alacsony rezsiköltségű épületet kaptunk, amely újra képes nagyobb nyereséget termelni. A fejlesztés 1 épületet érintett, mely a projekt eredményeként több energetikai besorolási rangot javítva elérte az AA++ kategóriát.